Drijfvuilvissen

Het kristalheldere water van de Leidse grachten zit vol leven dankzij goed waterbeheer. Er zijn echter ook nog plekken die ontsierd worden door drijfvuil. Daarom zal ook in 2020 de kanovloot de Leidse grachten op!

Algemene informatie

We gaan bijna iedere zondag om 11.00 het water op om met grijpers om drijfvuil uit het water te vissen. Alle materialen worden verzorgd door de organisatie, inclusief zeer stabiele kano’s. Maar als je je eigen kano, kajak of sup board meeneemt juichen we dat alleen maar toe! Het is ook handig om iemand aan de kant te hebben die het afval verwijderd tussen de kade en bootjes. Dus als je niet zoveel behoefte hebt aan varen, dan kun je toch meedoen!

Wat te doen met het drijfvuil?
Per sessie worden altijd meerdere vuilniszakken met afval gevuld. Dit jaar maken we een meer uitgebreide analyse te maken van de aangetroffen rommel. Door in kaart te brengen wat voor soort afval we zoal vinden kunnen we beter in kaart brengen waar de bronnen zich bevinden. Zo kan er effectiever beleid worden gevoerd bij het aanpakken van vervuiling aan de bron. Kortom, we worden onderzoeker!

Vaardata

Aanmelden kan via www.drijfvuilvissen.nl

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname maar doneren mag altijd.


Verdere info

  • Doe oude kleren aan! Of in ieder geval iets dat tegen wat vuil kan.
  • Je spullen kunnen nat worden, dus doe er een vuilniszak of plastic tas omheen.
  • Neem wat te drinken en eventueel te eten mee voor in de boot.
  • Bij zonnig weer smeer je vooral goed in
  • Je kan ook met je eigen kano of sup board aansluiten!
  • Wij zorgen voor zakken, grijpers, handschoenen, etcetera.

Veilig het water op
Vooral met mooi weer is het een gezellige drukte op het water. Je hebt als peddelaar voorrang op gemotoriseerde vaartuigen, maar deze voorrang nemen we nooit. We hebben de tijd en wachten gewoon even waar nodig. Verder is het gewoon genieten!